Historik

Strömstad är en gammal anrik kurort och verksamheten startade runt 1780.

På mitten av 1800-talet kom det långväga gäster som ville få hjälp med hudsjukdomar, ledbesvär och andra problem. Ofta stannade gästerna en vecka för att hinna med alla behandlingar i form av salta bad, tångbad, samt inpackningar med mineralrik lera. För att gästerna även skulle roa sig eller ”förlusta sig” som det hette på den tiden, byggdes societetshuset Skagerack som stod klart 1877.

Det är från denna tid som uttrycket ”badgäster” härstammar.

Vår genuina anläggning startade sin verksamhet redan 1909. Strömstad var då en av Sveriges mest kända havskurorter. Detta var Strömstads första varmbadhus och var på den tiden ett av Europas mest moderna varmbadhus. Redan på den tiden var motion en viktig ingrediens för att uppnå fysisk och mental hälsa. Alla badgäster ordinerades obligatorisk gymnastik vilken ingick i badgästernas dagliga program tillsammans med de olika kurbehandlingarna.

I dag är vi en modern bad- och friskvårdsanläggning med ett stort och brett utbud. Anläggningen drivs som ett aktiebolag (kommunalt bolag) där kommunen äger samtliga aktier. 


Bilder från förr...