Goda anseenden

Vi har i dagsläget ca 1800 medlemmar och är i särklass den största träningsklubben i Strömstad. Hos oss platsar du oavsett ålder och på vilken träningsnivå du befinner dig. Vi har en stor blandning av medlemmar från ung till gammal - från nybörjare till elit.

En av våra elitmedlemmar är Klara Mattsson.

 

Jag heter Klara Mattsson och är 16 år. Förra året hade jag ett riktigt kanon år och blev 4:a på utomhus SM, vann brons och silver i inverkans-SM, vann Sveriges största MSV A klass med flest startande i Skyrup, deltog i Falsterbo Horse Show och vann finalen i Swedish Riders Trophy.

Jag har ridit hela mitt liv och red på ridskolan ända tills jag var 7 år då jag fick min första ponny. Jag har redan på B-ponny haft en riktigt bra karriär och tagit SM-brons och flera stora vinster. Nu är jag inne på mitt sista år på ponny och nästa år kommer jag gå över till stor-häst där jag vill komma så långt det bara går. Målet och drömmen är att bli bäst och tävla OS och VM etc. Men vägen är lång, svår och tuff.

Jag är en riktig tävlingsmänniska och har alltid höga mål. Målet 2015 är att ta sig till EM i Malmö som är det allra svåraste du kan rida på ponny. Jag tränar för Jan-Erik Johansson, Mathilda Larsson och landslags ryttaren Helena Persson. Just nu har jag tre egna D-ponnyer som jag tävlar de högsta klasserna på, och två ponnyer som jag rider till försäljning. Jag har en storasyster som också rider och en lillebror som spelar hockey.

//Klara Mattsson

Hejsan! Klara här.

Säsongen har rullat på strålade!

Årets första tävling gick super bra! Figge var placerad varje dag och vann meeting pris och alla hästar gjorde mycket bra ifrån sig. 

I Hirtshals (Danmark) vann jag Grand prixen (125) med Figge och vann även lilla rundan (115) med Lussan och var femma med Affe.

I Drammen (Norge) var jag fyra första dagen (120) med Figge, andra dagen (125) var jag sexa med Figge och 12:a med Lussan. På söndagen var jag tvåa i grand prixen (130) med Figge och 10:a med Lussan.

I Skyrup (skåne) Var jag tvåa i 130 första dagen och fyra andra dagen med Figge. 

Jag har blivit uttagen till både Wierden (Holland) och Hagen (Tyskland) för att representera Sverige. Till Wierden är det bara 6 ryttare som blir uttagna och till Hagen är det bara 5. Nu börjar NM närma sig och vi får se om jag ska vara med, det största målet är EM och om jag bara håller Figge fräsch (fri från skador) så ser chanserna mycket goda ut för att jag ska komma med

 

2015-05-20

//Klara Mattsson

2009 blev vi utsedda till Sveriges 3:e bästa träningsanläggning vilket vi är otroligt stolta för. Vi nöjer oss dock inte med detta utan strävar hela tiden efter en positiv utveckling för att ytterligare förbättra vår verksamhet.